لالة مولاتي : تورتة أيس كريم
المقادير
• أرضية الاسبونج
• 3 بيضات
• 3 ملاعق دقيق
• 3 ملاعق سكر بودرة منخول
• 3 ملاعق زيت
• ملعقة كاكاو
• فانيليا
• رشة ملح
• تورتة أيس كريم
• 700 مل كريمة
• علبة حليب مكثف محلى
• 300 جرام شيكولاتة قابلة للدهن
• التزيين
• رقائق شكلاط
خطوات التحضير
1. قسمى البيض ضعى البياض فى اناء والصفار فى اخر
2. اضربى البياض مع رشه ملح حتى يتماسك
3. اضربى الصفار مع السكر البودرة ثم ضيفى الزيت والفانيليا واضربى
4. ضيفى الصفار المضروب على البياض وقلبى ببطء ثم ضيفى الدقيق والكاكاو وقلبى جيدا
5. ادهنى القالب بالزيت وضعى العجينه ويدخل الفرن لمده 15 دقيقه على درجه حراره 18
طريقة تحضير تورتة الأيس كريم
1. اضربى الكريمه بالمضرب الكهربائى حتى تتماسك
2. ثم اخلطى الشيكولاتة بالكريمه وقلبى جيدا ثم ضعى الحليب المكثف وقلبى وضعى كور الشيكولاتة واخلطيها معهم
3. ضعى هذا الخليط على كيك الاسبونج
طريقة تحضير الزينة
1. اخلطى الكريمه المخفوقه بالشيكولاتة القابله للدهن وزينى بيها
2. لفى ورق زبده على المدلك واعملى خيوط بالشيكولاتة الدائبة واتركيها تتماسك
3. ثم زينى بيها التورتة